Zonzo Basily

[page_title] boeken?

Zonzo Basily is al vele jaren een bedreven gipsy jazz gitarist. Als kind speelde hij al mee met het orkest van zijn vader en ooms The Basily Gipsy Band. Op zijn veertiende jaar komt hij met zijn eigen orkest The Basily Boys. Een jaar later verscheen zijn debuutalbum ‘The Gipsy Generation’. Daarop volgde een uitnodiging van Jimmy Rosenberg om met hem te spelen in de jazztempel Het Bimhuis. Zonzo’s techniek en virtuositeit bleef destijds niet lang onopgemerkt. Hij speelde met Jan Akkerman, Candy Dulfer en Gerard Joling. Dat gebeurde ook in de gipsy jazz: Zonzo speelt o.a. met Stochelo Rosenberg, Dorado Schmitt, Tchavolo Schmitt, Popy Basily, Biréli Lagrène en Paulus Schäfer.

 

Dat heeft zich ook vertaald in optredens voor Koningin Maxima en in populaire TV programma’s zoals DWDD, Koffie Max, Vrije Geluiden VPRO, en RTL Late Night. Met The Basily Boys won Zonzo het internationale Gipsy Talent Festival 2009 en bereikte de finale van het SBS TV programma Holland Got Talents. Hoogtepunt evenwel is zijn optreden met Gerard Joling in een uitverkocht Ziggo Dome. Daarnaast is Zonzo is een veel gevraagd (studio-) solist en kan zich moeiteloos aanpassen in diverse muziekstijlen. Hij groeit daarin nog steeds en liet dat overtuigend horen in de tweede cd van The Basily Boys getiteld ‘Gipsy Swing’.

 

Zonzo laat weten dat zijn zwager John West hem overgehaald heeft om de microfoon te pakken. ‘Natuurlijk heb ik weleens gezongen tijdens familiefeestjes en in de kroeg. John vond het nu de hoogste tijd worden om dit ook aan het grote publiek te laten horen. Ik had altijd gezegd dat ik gitarist wilde blijven en het daar bij wilde houden. Toch heb ik nu de stoute schoenen aangetrokken en heb in de studio van Peter La Haye een Nederlandstalige versie opgenomen van het bekende lied ‘She bangs’ van Ricky Martin. De tekst is geschreven door John West. Het resultaat is een Spaansachtig lied met Gipsy klanken. De single verschijnt op het CNR label.

Vanaf Prijs: € 400,- Excl. BTW

Tijdsduur 1x 30 min

Geluid: optioneel

[page_title] boeken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.